de ce sa apelezi la o firma profesionista de pompe funebre

Cum alegi o agenție profesionistă de servicii funerare?

În momentul unui deces, când familia și prietenii sunt greu încercați de situația dificilă și fac tot posibilul să facă față greutăților cât mai bine, o agenție profesionistă de servicii funerare face diferența.

Cei care beneficiază de serviciile unei firme de pompe funebre de calitate nu se vor confrunta cu dificultățile unei înmormântări, fiind nevoie doar să facă alegerile dorite, iar altcineva se va ocupa de tot procesul. Într-un moment greu, o astfel de eliberare de grijile birocratice și organizatorice este mai mult decât bine-venită.

Cele mai clare atribute care descriu o agenție profesionistă de servicii funerare sunt experiența în domeniu, vechimea de piață, gama completă de servicii oferite, angajații profesioniști și echipamentele moderne, dar și transparența.

Asistență rapidă și sfaturi de la profesioniști

În cazul producerii unui deces, este de preferat alegerea unei firme care oferă servicii funerare complete. În special într-o situație grea, asistența rapidă și profesionistă este un sprijin important, fiind vorba pentru început de ajutor pentru obținerea tuturor documentelor și autorizațiilor necesare pentru înmormântare (certificat de deces, adeverința de înhumare, în cazul repatrierilor: pașaport de transport mortuar, certificat de la morgă și permis de transport funerar internațional).

Gama de servicii completă contează

Gama de servicii completă a unei firme de funerare înseamnă că ea va putea gestiona tot procesul înmormântării, după indicațiile clientului, indiferent că vorbim de consultanță, pregătirea defunctului, transport funerar, pachete funerare, flori și coroane, organizarea slujbei de înmormântare sau obținerea ajutorului oferit de stat.

Pachetele funerare complete includ mai multe variante, de la standard la premium, precum și pachete de spital sau incinerare. Totodată, serviciile oferite în cadrul pachetelor includ transportul celui decedat pe toată durata evenimentului funerar.

gama de servicii completă de pachete funerare
gama de servicii completă de pachete funerare

Pentru majoritatea pachetelor funerare oferite de firmele profesioniste, serviciile includ și medic pentru constatarea decesului, doctor pentru îmbălsămare (care eliberează și certificatul necesar depunerii la capelă și transport), toaletarea și îmbălsămarea, dar și transportul funerar. Pe lângă acestea, un pachet complet înseamnă și tot ce este nevoie pentru slujba de înmormântare, precum prosoape, batiste, pachete de alimente de împărțit, ulei, vin, lumânări, etc. La capitolul servicii complete se încadrează și varietatea de flori și coroane funerare care sunt disponibile clienților.

flori și coroane funerare
flori și coroane funerare

Experiența și recomandările sunt un avantaj

De multe ori, vechimea în piață poate fi un indicator al calității serviciilor unei firme, desfășurarea activității în prezent fiind dovada că alte persoane au apelat la ea în trecut. Totodată, recomandările sunt importante, dar și recenziile oferite de clienții care au interacționat cu firma  în trecut. Uneori site-urile firmelor oferă multe informații, alteori mai puține, însă este importantă o bună informare înainte de alegerea unei firme.

Disponibilitate non-stop

Nimeni nu alege momentul în care se va confrunta cu o pierdere grea, de aceea un program non-stop, șapte din șapte zile pe săptămână, este un mare avantaj.

Servicii de repatriere din Europa și SUA

Un serviciu de repatriere decedati din statele Europei, dar și din SUA, este necesar în cazul unui deces produs în afara țării noastre. Aceste procese de desfășoară pe cale rutieră, aeriană sau maritimă.

O repatriere presupune o serie de documente oficiale și proceduri, iar firmele profesioniste  se ocupă de întocmirea actelor necesare.

Transparență privind costurile

Fiind vorba de multe servicii și obiecte necesare înmormântării, plus presiunea emoțională a celor afectați de pierdere, transparența costurilor este importantă.

Statul român oferă un ajutor de înmormântare pentru asigurat sau pensionar, precum și pentru membrii familiilor acestora. Se oferă un ajutor și pentru șomeri sau membrii familiei acestora, diferența fiind la instituția care achită ajutorul (casa de pensii sau gestionarul bugetului asigurărilor pentru șomaj).

Există situații în care costul pachetelor este sub cel al ajutorului de înmormântare și familia sau aparținătorii celui decedat pot primi bani înapoi. O firmă profesionistă  poate oferi și pachete personalizate de servicii, după bugetul clientului.

 

Scroll to Top