Cate Persoane au voie la inmormantare in contextul Covid 19?

Cate Persoane au voie la inmormantare in contextul Covid 19?

Familiile ale căror persoane dragi mor în timpul pandemiei COVID-19 se confruntă cu restricții și provocări fără precedent. A nu-și lua la revedere de la cei dragi, a nu fi iubiți participa la slujbe funerare sau a nu găsi nici măcar un loc de odihnă permanent pentru o persoană iubită, schimbă modul în care oamenii se întristează.

Pentru a adăuga stres și confuzie, unele directive ale statului au părut să interzică înmormântările directe și ulterior au fost clarificate pentru a permite membrilor familiei imediate să ia parte, aruncând serviciile funerare în haos. Cele mai multe familii au înmormântări lângă mormânt și amână serviciile de pomenire până la ridicarea ordinelor de ședere la domiciliu și restricțiile privind adunările de grup, potrivit directorilor firmelor de pompe funebre.

Îndrumări cu privire la aranjamentele funerare

Dacă o persoană iubită moare în timpul focarului de coronavirus (COVID-19), există îndrumări disponibile cu privire la noile aranjamente temporare pentru procesul de deces și îngropare / cremare. Acest lucru se aplică atât morților legate de COVID-19, cât și celor non-COVID-19.

Demnitate și compasiune

Se dorește ca aceste schimbări vor oferi în continuare o abordare demnă și plină de compasiune pentru a permite familiilor îndurerate să-și amintească și să-și ia rămas bun de la cei dragi cu respectul pe care îl merită. Familiilor și prietenilor li se cere să respecte orice sfaturi sau restricții care ar putea fi puse în aplicare în această perioadă dificilă.

Aranjamente pre-înmormântare

Echipa firmei de servicii funerare joacă un rol esențial atât în ​​îngrijirea trupului decedatului până la înmormântare sau cremare, cât și în a ajuta la efectuarea diferitelor aranjamente care au loc în acest moment. În timpul pandemiei, este recomandat ca aranjamentele funerare efectuate cu coordonatorul de servicii de înmormântare să fie făcute telefonic și nu în persoană la sediul firmei sau la casa familiei. Acest lucru este în conformitate cu îndrumarea de distanțare socială, sfatul de a nu călători și directiva de a rămâne acasă.

Practici religioase restrictionate

Multe dintre practicile noastre religioase și culturale a trebuit să fie restricționate în acest moment din cauza riscurilor prezentate de pandemia COVID-19. Unele dintre aceste modificări sunt enumerate pe orice website care oferă informații legate de înmormântări, iar persoana care se ocupă de perstarea de servicii funerare vă va putea oferi, de asemenea, informații și îndrumări mai specifice în acest domeniu.

Noi intervale de timp pentru inmormantare

În timpul pandemiei, este posibil să nu fie întotdeauna posibil să îngropați o persoană iubită în intervalul obișnuit de 72 de ore. Defunctul va fi dus la capelă sau la spatial special amenajat și va rămâne acolo până la înmormântare sau incinerație.

Cu toate acestea, trebuie luate măsuri de precauție pentru  pregătire cu riscul ca acestea să nu poată avea loc la fel de repede pe cât se așteaptă.

Servicii funerare in noile conditii COVID-19

O serie de restricții au fost instituite pentru serviciile funerare si pompe funebre pentru a se asigura de siguranța familiilor și a persoanelor dragi, precum și a tuturor celor care oficiază serviciile.

Reprezentanții comunităților de credință și ai grupurilor culturale vor oferi îndrumări cu privire la modul în care vor organiza aranjamentele funerare revizuite. Responsabilul de înmormântare va putea, de asemenea, să te sfătuiască în acest sens. Acestea vor ține cont de restricțiile care trebuie puse în aplicare.

Pentru Servicii Funerare Complete de la Funerare Ghica

CONTACTATI-NE

Maxim 16 persoane au voie sa participle la inmormantare

Conform ordonanței data de către Guvernul Orban, prin baza legii 55/2020 regulile care vizează cetățenii români au fost înăsprite și majoritatea evenimentelor au suferit o serie de modificări în această perioadă. 

Regula de bază pentru persoanele care aveu deja plănuite o serie de evenimente private , precum nunți, botezuri, înmormântări, este că nu vor avea voie cu un public mai numeros decât de 8 persoane. Inițial, hotărârea luată vorbea despre participarea a maxim 16 persoane, însă odată cu agravarea situației de pe teritoriul României, regulile au devenit și ele din ce în ce mai dure. 

În plus, oamenii mor fără familiile din jurul lor și fac înmormântări fără familie și prieteni. În cazul în care decedatului i-au fost recoltate probe biologice înainte să moară și a rezultatul a fost pozitiv pentru Covid-19, atunci pasul de autopsie va lipsi din procedură. Persoanele dragi au voie să identifice decedatul doar după ce au urmat cu strictețe măsurile speciale și au îmbrăcat echipamente de protecție. De asemenea, angajații firmelor de servicii funerare trebuie să respecte și ei o serie de reguli înainte de a putea prelua cadavrul. 

De la ora declarării decesului, în cazul în care familia locuiește la mai puțin de 100 km distanță de spitalul unde a avut lor, sunt obligați să ridice cadavrul în maxim 24 de ore. În cazul în care distanța este una mai mare, atunci li se acordă un timp de 48 de ore. 

Incinerarea sau înhumarea corpului, care în această perioadă reprezintă variante obligatorii, va avea loc în cel mai scurt timp, fără ca sicriul să fie deschis. Aceleași reguli au fost aplicate spre exemplu și de către guvernul scoțian. 

Ce sfaturi ar trebui urmate cu privire la înmormântări

Servicii funerare in noile conditii COVID-19

Nu ar trebui să participați la o înmormântare dacă prezinți simptome ale coronavirusului. Poți participa la o înmormântare dacă ești membru al familiei sau ai locuit cu persoana care a murit, ești un prieten apropiat și persoana care a murit nu avea nicio familie apropiată.

Cei care organizează înmormântarea ar trebui să facă tot posibilul pentru a vă permite să participați dacă sunteți un membru apropiat al familiei care se autoizolează timp de 14 zile, deoarece cineva cu care trăiești prezintă simptome, sunteți un membru al familiei apropiate și vi s-a recomandat să protejați și să aveți în vedere cu atenție riscurile în acest sens.

Este recomandat să nu participați dacă vi s-a cerut să protejați și oricine altcineva participă la viață cu oricine prezintă simptome, locuiți cu cineva care prezintă simptome și oricine altcineva care a participat a fost sfătuit să se protejeze.

Guvernul român înțelege cât de dificil va fi acest lucru pentru familiile și prietenii persoanelor dragi pierdute, cu toate acestea, viitoarele reguli vor fi disponibile cât mai curând pentru viitorul apropiat din motive de siguranță publică și să se asigure că directorii de înmormântare, crematoriile și înmormântările pot continua să ofere  servicii pentru toți.

Scroll to Top